OPEN VUUR WORKSHOP

Onze chef-kok Christoph heeft van koken op open vuur zijn passie gemaakt. Hij wil deze passie graag aan jullie doorgeven tijdens de workshop ‘leren koken op open vuur’. Tijdens deze workshop leer je hoe je als kookliefhebber zelf braadworsten maakt, picanha van rund het beste bereidt, zalm boven het vuur gaart en Duits schichtfleisch klaarmaakt. Dit alles onder het genot van een drankje. Neem contact op een offerte en de mogelijkheden.

Wat ga je maken?

Braadworst

Christoph is opgegroeid in het Zuid Duitse Beieren. Hier is worsten maken een heiligheid. Vers gemaakt met het beste vlees. Geen E-nummers, geen voorverpakte supermarkt worsten voor € 9,99, maar pure kwaliteit. Tijdens de workshop laat Christoph je zien hoe je Beierse braadworsten vers maakt en hoe je deze boven het houtskoolvuur gaart. Hij leert je alle tips en tricks uit Beieren. Na het eten van deze worsten wil je nooit meer iets anders.

Picanha

Je krijgt geleerd hoe je picanha (staartstuk van rund) leert klaarmaken boven open vuur. Geen overbodige poespas, maar puur natuur. Leer hoe je de smaak van het vlees door de houtskool warmte naar boven laat komen. Laat Christoph je de kneepjes van het vak bijbrengen en ervaar zelf de smaaksensatie van koken op open vuur.

Zalm

Bij deze back to basic kooktechniek van onze chef-kok Christoph, leer je zalmmoten klaarmaken boven echte vlammen. Met behulp van spijkers, ijzerdraad en een hamer… Leer samen met andere kookliefhebbers hoe je de smaak van deze vis het beste naar boven brengt zonder poespas. Ervaar zelf de smaaksensatie dat open vuur uit kwalitatieve prachtproducten haalt.

Schichtfleisch

Bij onze oosterburen kent iedereen het. In Nederland is het nog redelijk onbekend. Vrij vertaald betekent het ‘laagjes vlees’. Met mooi procureur vlees, ringen ui en ringen paprika bouw je het laagje voor laagje op in een Dutch Oven. Deze Nederlandse ovens zijn in Amerika uitvonden door Hollanders. Gemaakt van gietijzer, zijn ze ideaal om mee boven open vuur te koken. Je hoeft er alleen wat smeulend houtskool onder en bovenop te leggen. Geef het wat tijd en je hebt een heerlijk gerecht.

Buffet Crazy Outdoor

Vlees & Vis
Varkensprocureur van het spit, gegaard boven de olietonnen
***

Zalmzijdes warm gerookt op houten planken boven het vuur gemarineerd in “Fishy Scandinavian” dille | mosterd | venkel
***

Kippenbouten langzaam (slow cooking) gegaard Smoker tonnen, gemarineerd in “Teriyaki”
***

Onze eigen unieke Outdoor Cooking Lovers Braadworst gemaakt naar een oud familierecept uit Bayern
***

Salades & Sauzen
rauwkost | appel | yoghurt | rozijnen
***

Pastasalade | lente-ui | paprika | augurk
***

Gegrilde courgette, radijs, ui en wortel met Balsamicoazijn en olijfolie
***

Gepofte Rozeval kriel aardappeltjes uit de Dutch Oven
***

BBQ-mayo | kruiden dipsaus
***

Zuurdesembrood

Vanaf 30 personen voor € 30,50  per persoon.

Onder de 8 personen is het drankarrangement verreist, deze kost € 24,50 per persoon (incl. water op tafel). Meer dan 8 personen? Dan is het drankarrangement optioneel.

Ontvangst met Oesters en Bubbels of ontvangst cocktail prijs in overleg

Fine dining menu

Toque oeuf | truffel | ganzenlever | eetbare aarde
***

Vuurzalm | appel venkel salade | dille -algen marinade | wortelreductie | lavasolie
***

Cremeux Topin Ambour | peterselie gel | granaatappel vocht | Schotse kokkel
***

Kip Teriyaki | Smoker | beukenzwam | Thai curry bouillon
***

Coquille | witlof | Chorizzo | amandel Crunch
***

Eendenborst | gerookt| crème bloemkool gebrand | sakura kruiden | watermeloen zoet zuur
***

Picanha | smashed potatoes | gebrande vergeten groenten | jus shiitake
***

Ananas | Brownie | Espuma limoncello

8 gangen voor € 88,-  per persoon.

Onder de 8 personen is het drankarrangement verreist, deze kost € 24,50 per persoon (incl. water op tafel). Meer dan 8 personen? Dan is het drankarrangement optioneel.

Ontvangst met Oesters en Bubbels of ontvangst cocktail prijs in overleg