
OPEN VUUR WORKSHOP
Onze chef-kok Christoph heeft van koken op open vuur zijn passie gemaakt. Hij wil deze passie graag aan jullie doorgeven tijdens de workshop ‘leren koken op open vuur’. Tijdens deze workshop leer je hoe je als kookliefhebber zelf braadworsten maakt, picanha van rund het beste bereidt, zalm boven het vuur gaart en Duits schichtfleisch klaarmaakt. Dit alles onder het genot van een drankje voor maar € 75,- + € 10,- huur locatie p.p. (vanaf 15 personen). Neem contact op voor de mogelijkheden.
Wat ga je maken?

Braadworst
Christoph is opgegroeid in het Zuid Duitse Beieren. Hier is worsten maken een heiligheid. Vers gemaakt met het beste vlees. Geen E-nummers, geen voorverpakte supermarkt worsten voor € 9,99, maar pure kwaliteit. Tijdens de workshop laat Christoph je zien hoe je Beierse braadworsten vers maakt en hoe je deze boven het houtskoolvuur gaart. Hij leert je alle tips en tricks uit Beieren. Na het eten van deze worsten wil je nooit meer iets anders.

Picanha
Je krijgt geleerd hoe je picanha (staartstuk van rund) leert klaarmaken boven open vuur. Geen overbodige poespas, maar puur natuur. Leer hoe je de smaak van het vlees door de houtskool warmte naar boven laat komen. Laat Christoph je de kneepjes van het vak bijbrengen en ervaar zelf de smaaksensatie van koken op open vuur.

Zalm
Bij deze back to basic kooktechniek van onze chef-kok Christoph, leer je zalmmoten klaarmaken boven echte vlammen. Met behulp van spijkers, ijzerdraad en een hamer… Leer samen met andere kookliefhebbers hoe je de smaak van deze vis het beste naar boven brengt zonder poespas. Ervaar zelf de smaaksensatie dat open vuur uit kwalitatieve prachtproducten haalt.

Schichtfleisch
Bij onze oosterburen kent iedereen het. In Nederland is het nog redelijk onbekend. Vrij vertaald betekent het ‘laagjes vlees’. Met mooi procureur vlees, ringen ui en ringen paprika bouw je het laagje voor laagje op in een Dutch Oven. Deze Nederlandse ovens zijn in Amerika uitvonden door Hollanders. Gemaakt van gietijzer, zijn ze ideaal om mee boven open vuur te koken. Je hoeft er alleen wat smeulend houtskool onder en bovenop te leggen. Geef het wat tijd en je hebt een heerlijk gerecht.