Schichtsfleisch

Voor 4 personen

Ingrediënten

500 g procureur, in dikke plakken
250 g gerookte spekplakken
3 grote witte uien, in dikke ringen
2 rode paprika’s, in dikke ringen
11/2 fles BBQ-saus Smokey Cherry Black Pepper
120g mayo
8g Kruidenzout varken & worst

Benodigdheden

Dutch Oven (4,5 – 5 liter)
Grote mengkom
Snijplank
Snijmes
BBQ
Vuurring/verhoger
Kolen
Brikettenstarter
Aanmaakblokjes
bbq workshop gelderland

Bereiding

1. Voorbereiden van de BBQ: Steek de kolen aan met ongeveer een halve brikettenstarter.
2. Voorbereiden van het vlees: Snijd de procureur in dikke, on regelmatige plakken en doe deze in de mengkom. Bestrooi royaal met kruidenzout en masseer het zout goed in het vlees.
3. Groenten snijden: Snijd de uien en paprika’s in dikke plakken.
4. Dutch Oven voorbereiden: Be kleed de binnenkant van de Dutch Oven met spekplakken en laat deze royaal over de rand hangen.
5. Schichten: Vul de Dutch Oven door afwisselend een laag vlees, een laag paprika, en een laag uien in de pan te leggen. Herhaal tot de pan goed gevuld is.
6. Inpakken: Vouw de overhangen de spekplakken over het geheel heen als een pakketje en leg de deksel op de Dutch Oven.
7. Bereiden op de BBQ: Plaats de Dutch Oven op de BBQ. Verdeel de kolen met ongeveer 1/3 onder de pan en 2/3 bovenop. Begin met 5 briketten onder de pan voor een kleinere Dutch Oven en vul royaal bij bovenop. Verwijder eventueel kolen van de bovenkant zodra het begint te stomen.
8. Garen: Laat het geheel 1,5 tot 2 uur garen. Haal daarna de deksel eraf en giet de BBQsaus Smokey Cherry Black Pepper over het ge recht.
Eet smakelijk!

Tips & Tricks

Staand schikken: Leg het vlees en de groenten staand in de Dutch Oven zodat de hitte goed kan circuleren. Plat leggen zorgt voor ongelijkmatige garing en verlengt de kooktijd.

Vuurring gebruiken: Laat de Dutch Oven niet direct op de kolen rusten om te voorkomen dat de kolen doven. Gebruik hiervoor een vuurring of verhoger.

Variaties proberen: Experimenteer met andere groenten of voeg aardappelen toe. Andere BBQ-sauzen passen hier ook goed bij.

Controle: Kijk regelmatig, maar laat de eerste 30 minuten de pan gesloten om op temperatuur te komen.

Gebruik in gesloten BBQ: Als je kolen wilt besparen of minder afhankelijk wilt zijn van weersomstandigheden, kun je de Dutch Oven in een gesloten kogel-BBQ plaatsen. Vergeet niet om zowel de bovenste als onderste ventilatieopeningen te gebruiken.

Nieuwe recepten

Buffet Crazy Outdoor

Vlees & Vis
Varkensprocureur van het spit, gegaard boven de olietonnen
***

Zalmzijdes warm gerookt op houten planken boven het vuur gemarineerd in “Fishy Scandinavian” dille | mosterd | venkel
***

Kippenbouten langzaam (slow cooking) gegaard Smoker tonnen, gemarineerd in “Teriyaki”
***

Onze eigen unieke Outdoor Cooking Lovers Braadworst gemaakt naar een oud familierecept uit Bayern
***

Salades & Sauzen
rauwkost | appel | yoghurt | rozijnen
***

Pastasalade | lente-ui | paprika | augurk
***

Gegrilde courgette, radijs, ui en wortel met Balsamicoazijn en olijfolie
***

Gepofte Rozeval kriel aardappeltjes uit de Dutch Oven
***

BBQ-mayo | kruiden dipsaus
***

Zuurdesembrood

Vanaf 30 personen voor € 30,50  per persoon.

Onder de 8 personen is het drankarrangement verreist, deze kost € 24,50 per persoon (incl. water op tafel). Meer dan 8 personen? Dan is het drankarrangement optioneel.

Ontvangst met Oesters en Bubbels of ontvangst cocktail prijs in overleg

Fine dining menu

Toque oeuf | truffel | ganzenlever | eetbare aarde
***

Vuurzalm | appel venkel salade | dille -algen marinade | wortelreductie | lavasolie
***

Cremeux Topin Ambour | peterselie gel | granaatappel vocht | Schotse kokkel
***

Kip Teriyaki | Smoker | beukenzwam | Thai curry bouillon
***

Coquille | witlof | Chorizzo | amandel Crunch
***

Eendenborst | gerookt| crème bloemkool gebrand | sakura kruiden | watermeloen zoet zuur
***

Picanha | smashed potatoes | gebrande vergeten groenten | jus shiitake
***

Ananas | Brownie | Espuma limoncello

8 gangen voor € 88,-  per persoon.

Onder de 8 personen is het drankarrangement verreist, deze kost € 24,50 per persoon (incl. water op tafel). Meer dan 8 personen? Dan is het drankarrangement optioneel.

Ontvangst met Oesters en Bubbels of ontvangst cocktail prijs in overleg