Barbecueën, een kookstijl die al sinds het begin der dagen bestaat en nog steeds populair is. En dat is niet gek, want het is de meest authentieke vorm van koken. Zelf je vuur maken en je eten op open vuur klaarmaken, er is eigenlijk niets mooiers. Bij Outdoor Cooking Lovers ademen we barbecue. De kennis die wij bezitten willen we graag met jullie delen. Daarom verzorgen we graag een BBQ workshop in Roermond voor jullie. Zo leren jullie van chef-kok Christoph alle kneepjes van het vak, van kook- en grilltechnieken tot het daadwerkelijk bereiden van heerlijke gerechten. Dus, wil jij een échte grillmaster worden? Dan is de BBQ workshop in Roermond zeker iets voor jou.
Tijdens de BBQ workshop in Roermond gaat chef-kok Christoph samen met jullie aan de slag om lekkere gerechten te bereiden. Hij vertelt je precies hoe je de verschillende producten klaarmaakt en hoe je ze het beste kunt grillen. Hierbij komen zowel traditionele als vernieuwende manieren aan bod. Uiteraard werken we zoveel mogelijk met ingrediënten die biologisch, onbewerkt en lokaal zijn. Puur natuur dus. Je krijgt tijdens de workshop uiteraard ook een aantal tips die je thuis meteen kunt toepassen. Zo kun je je nieuw opgedane kennis meteen toepassen tijdens gezellige etentjes met vrienden of familie. Reden genoeg om een BBQ workshop in Roermond te boeken wat ons betreft. Ook voor ergens anders een BBQ workshop in Limburg of Brabant kun je overigens bij ons terecht.
Je zult tijdens de BBQ workshop in Roermond verschillende soorten vlees en vis gaan bereiden, elk met een eigen grill- of kooktechniek en manier van kruiden. Hierbij komt onder andere het volgende aan bod:
Een goede braadworst mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een echte barbecue avond. Zo zul je tijdens de workshop leren hoe je de perfecte Beierse braadworst bereidt. Van het kiezen van het beste vlees en de juiste kruiden tot het perfect garen van de worst boven een houtskoolvuur, hierna kan het niet meer misgaan!
Ook een heerlijk mals stuk rundvlees mag natuurlijk niet ontbreken bij een BBQ workshop in Roermond. Dan zit je met Picanha zeker goed, want dit malse, Braziliaanse staartstuk van het rund is een uniek stuk vlees. We gaan de Picanha op traditionele wijze bereiden boven open vuur met enkel wat peper en zout, precies zoals het hoort. Zo komt de heerlijke smaak van dit lekkere stuk vlees naar voren. Het water loopt ons al in de mond!
Waar mensen bij barbecueën eigenlijk alleen maar denken aan vlees, mag ook een goed stuk vis zeker niet ontbreken. Vooral zalm is een ideale vis om op de barbecue te bereiden. Zo zal chef Christoph demonstreren dat je hiervoor niet nodig hebt, enkel een stel spijkers, wat ijzerdraad, een hamer, wat kruiden én echte vlammen.
Om de verschillende soorten barbecue aan bod te laten komen gaan we ook iets bereiden in een Dutch Oven. Dit gerecht, genaamd Schichtfleisch, is een traditioneel gerecht uit Duitsland en bevat onder andere procureurvlees, uienringen en paprika. De ingrediënten worden zorgvuldig laag voor laag gestapeld, waardoor het rustig kan garen. Aan het eind wordt er wat BBQ-saus toegevoegd en klaar is het heerlijke stoofgerecht!
Toch nog wat meer overtuiging nodig? Hier zijn een aantal voordelen van het bijwonen van een BBQ workshop in Roermond:
Twijfel niet langer en boek een BBQ workshop in Roermond voor jouw komende vrienden- of familieweekend of bedrijfsuitje. Jullie komen gegarandeerd nader tot elkaar terwijl jullie nieuwe technieken leren én heerlijke smaakexplosies mogen proeven. Wil je liever niet zelf achter de grill staan, maar wel genieten van de prachtige creaties van chef-kok Christoph? Ook dat kan. Het is namelijk ook mogelijk om te kiezen voor een luxueuze en exclusieve fine dining ervaring bij jou thuis. Ideaal voor kleinere gezelschappen. Bekijk hier de mogelijkheden en boek meteen jouw ideale barbecue activiteit.
Vlees & Vis
Varkensprocureur van het spit, gegaard boven de olietonnen
***
Zalmzijdes warm gerookt op houten planken boven het vuur gemarineerd in “Fishy Scandinavian” dille | mosterd | venkel
***
Kippenbouten langzaam (slow cooking) gegaard Smoker tonnen, gemarineerd in “Teriyaki”
***
Onze eigen unieke Outdoor Cooking Lovers Braadworst gemaakt naar een oud familierecept uit Bayern
***
Salades & Sauzen
rauwkost | appel | yoghurt | rozijnen
***
Pastasalade | lente-ui | paprika | augurk
***
Gegrilde courgette, radijs, ui en wortel met Balsamicoazijn en olijfolie
***
Gepofte Rozeval kriel aardappeltjes uit de Dutch Oven
***
BBQ-mayo | kruiden dipsaus
***
Zuurdesembrood
Onder de 8 personen is het drankarrangement verreist, deze kost € 24,50 per persoon (incl. water op tafel). Meer dan 8 personen? Dan is het drankarrangement optioneel.
Ontvangst met Oesters en Bubbels of ontvangst cocktail prijs in overleg
Toque oeuf | truffel | ganzenlever | eetbare aarde
***
Vuurzalm | appel venkel salade | dille -algen marinade | wortelreductie | lavasolie
***
Cremeux Topin Ambour | peterselie gel | granaatappel vocht | Schotse kokkel
***
Kip Teriyaki | Smoker | beukenzwam | Thai curry bouillon
***
Coquille | witlof | Chorizzo | amandel Crunch
***
Eendenborst | gerookt| crème bloemkool gebrand | sakura kruiden | watermeloen zoet zuur
***
Picanha | smashed potatoes | gebrande vergeten groenten | jus shiitake
***
Ananas | Brownie | Espuma limoncello
Onder de 8 personen is het drankarrangement verreist, deze kost € 24,50 per persoon (incl. water op tafel). Meer dan 8 personen? Dan is het drankarrangement optioneel.
Ontvangst met Oesters en Bubbels of ontvangst cocktail prijs in overleg