Wanneer je denkt aan authentiek koken, dan denk je al gauw aan barbecueën. Laat dat nu nét zijn waar wij bij Outdoor Cooking Lovers in gespecialiseerd zijn. Laat je onderdompelen in de wereld van barbecue met onze BBQ workshop in Gelderland. Het maakt namelijk niet uit of je beginner bent of wekelijks thuis met de grill in de weer bent, wij laten je zien dat outdoor cooking een unieke manier van koken is. Tijdens deze workshop zal chef-kok Christoph je alle kook- en grilltechnieken leren. Eén ding is zeker: aan het eind van de workshop zul je zeker een fan zijn van koken op open vuur!
Chef-kok Christoph is de creatieve kracht achter Outdoor Cooking Lovers en nodigt je uit om zijn passie voor koken te ontdekken tijdens de barbecue workshop in Gelderland. Hier leer je de fijne kneepjes van het bereiden van vlees- en visgerechten, zowel op traditionele als vernieuwende manieren. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale, biologische en onbewerkte ingrediënten, wat zorgt voor een ongeëvenaarde smaakbeleving. Christoph deelt niet alleen zijn expertise in barbecueën op open vuur, maar ook zijn tips voor een onvergetelijke avond thuis. Uiteraard proef je de verrukkelijke gerechten die je zelf hebt bereid. Boek nu jouw BBQ workshop in Gelderland en beleef het plezier van outdoor cooking!
Nu ben je natuurlijk benieuwd wat er dan op het menu gaat staan tijdens de BBQ workshop in Gelderland. Tijdens deze dag gaan jullie onder andere de volgende gerechten bereiden:
Ben jij dol op braadworst? Tijdens de barbecue workshop in Gelderland ontdek je de geheimen achter het bereiden van de perfecte Beierse braadworst. Hoewel het eenvoudig lijkt, vraagt het om de juiste aanpak. Je leert hoe je het beste vlees kiest, welke kruiden de smaak versterken en hoe je de worsten perfect gaart boven een houtskoolvuur. Zo zet je altijd een smaakvolle en authentieke braadworst op tafel.
Als je liefhebber bent van rundvlees, mag je deze culinaire traktatie niet missen. De Picanha is een mals stuk vlees en is het staartstuk van het rund. Het komt uit Brazilië en wordt op traditionele wijze boven open vuur bereid. Dat is precies hoe we het gaan doen tijdens de BBQ workshop in Gelderland. Je leert hoe de houtskool en warmte de authentieke smaak naar voren brengen, waarbij enkel zout en peper nodig zijn om een ware smaaksensatie te creëren. Ervaar de kracht van koken op open vuur!
Er is niet veel voor nodig om een perfect stuk zalm te bereiden. Chef-kok Christoph demonstreert hoe je met enkel wat spijkers, ijzerdraad, een hamer, wat kruiden én echte vlammen het meeste haalt uit een mooi stuk zalm.
Uiteraard bereiden we ook een traditioneel gerecht van onze oosterburen in een Dutch Oven. Met sappig procureurvlees, uienringen en paprika bouw je laag voor laag een smaakvol stoofgerecht. Hierbij heb je enkel smeulend houtskool nodig. Een klein beetje BBQ-saus maakt dit heerlijke Duitse gerecht helemaal af, klaar om van te genieten.
Ontdek nieuwe smaken: bij Outdoor Cooking Lovers staat het gebruik van biologische en regionale producten centraal. De verse, natuurlijke ingrediënten zorgen voor een authentieke smaakbeleving waarbij de eenvoud van het vlees de echte smaakexplosie creëert.
Leer van een ervaren chef-kok: chef Christoph, met zijn jarenlange ervaring en passie voor koken, leert je alles over grilltechnieken en koken op open vuur. Na deze workshop wil je gegarandeerd thuis verder experimenteren met de tips die je hebt opgedaan.
Complete culinaire ervaring: een barbecue workshop in Gelderland bij Outdoor Cooking Lovers is veel meer dan alleen leren koken. Het is een culinaire reis waarbij je wordt meegenomen in de wereld van grillen en barbecueën, zodat je jouw gasten een onvergetelijke avond kunt bezorgen.
Alles wordt voor je geregeld: of je nu aan de slag gaat tijdens de workshop of kiest voor een BBQ aan huis, chef Christoph zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is verzorgd. Van de ingrediënten tot het kookgerei, alles staat voor je klaar. Jij hoeft alleen te genieten.
Bourgondisch genieten: Christoph creëert een gezellige, bourgondische sfeer waarbij eten draait om genieten. Tijdens de workshop of bij een BBQ aan huis word je getrakteerd op heerlijke, ambachtelijke gerechten die je zeker inspireren.
Vlees & Vis
Varkensprocureur van het spit, gegaard boven de olietonnen
***
Zalmzijdes warm gerookt op houten planken boven het vuur gemarineerd in “Fishy Scandinavian” dille | mosterd | venkel
***
Kippenbouten langzaam (slow cooking) gegaard Smoker tonnen, gemarineerd in “Teriyaki”
***
Onze eigen unieke Outdoor Cooking Lovers Braadworst gemaakt naar een oud familierecept uit Bayern
***
Salades & Sauzen
rauwkost | appel | yoghurt | rozijnen
***
Pastasalade | lente-ui | paprika | augurk
***
Gegrilde courgette, radijs, ui en wortel met Balsamicoazijn en olijfolie
***
Gepofte Rozeval kriel aardappeltjes uit de Dutch Oven
***
BBQ-mayo | kruiden dipsaus
***
Zuurdesembrood
Onder de 8 personen is het drankarrangement verreist, deze kost € 24,50 per persoon (incl. water op tafel). Meer dan 8 personen? Dan is het drankarrangement optioneel.
Ontvangst met Oesters en Bubbels of ontvangst cocktail prijs in overleg
Toque oeuf | truffel | ganzenlever | eetbare aarde
***
Vuurzalm | appel venkel salade | dille -algen marinade | wortelreductie | lavasolie
***
Cremeux Topin Ambour | peterselie gel | granaatappel vocht | Schotse kokkel
***
Kip Teriyaki | Smoker | beukenzwam | Thai curry bouillon
***
Coquille | witlof | Chorizzo | amandel Crunch
***
Eendenborst | gerookt| crème bloemkool gebrand | sakura kruiden | watermeloen zoet zuur
***
Picanha | smashed potatoes | gebrande vergeten groenten | jus shiitake
***
Ananas | Brownie | Espuma limoncello
Onder de 8 personen is het drankarrangement verreist, deze kost € 24,50 per persoon (incl. water op tafel). Meer dan 8 personen? Dan is het drankarrangement optioneel.
Ontvangst met Oesters en Bubbels of ontvangst cocktail prijs in overleg